Mjölk
Skrivet 2011-12-19 Klockan 12:51:43
Mörkrostat kaffe ger en starkare upplevelseEndast kaffesorter av riktigt hög kvalitet tål att mörkrostas. Denna rostning ger ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du dom som gärna dricker ditt kaffe ”au lait”, eller tycker om att prova olika kaffedrinkar gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. En sak till: Har du känslig mage är det, tvärtemot vad många tror, mörkrost som är att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.
Mörkrostat kaffe ger en starkare upplevelseEndast kaffesorter av riktigt hög kvalitet tål att mörkrostas. Denna rostning ger ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du dom som gärna dricker ditt kaffe ”au lait”, eller tycker om att prova olika kaffedrinkar gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. En sak till: Har du känslig mage är det, tvärtemot vad många tror, mörkrost som är att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.
Njut av mörkrostat kaffe med varm mjölk!
Brygg ditt ZOÉGAS mörkrostade kaffe i vanlig bryggare eller mokabryggare. Använder du pressbryggare eller perkolator passar vårt grovmalda PRESSO bäst.
Häll det nybryggda kaffet i ett högt glas och fyll på med försiktigt värmd (60-65° är lagom) mjölk. Beräkna två delar mjölk till en del kaffe (mokabryggare: tre-fyra delar mjölk). Vill du ha skum på toppen vispar du enkelt upp mjölken med en visp eller mjölkskummare efter det att du värmt den.
Kommentarer
Trackback