Vatten
Skrivet 2011-12-23 Klockan 21:49:27
Vatten
Vatten
Värt att veta om vatten och kaffe
- Oavsett vilken bryggmetod du använder är det viktigt att vattnet har rätt temperatur, 92-96 grader, då det möter det malda kaffet. Är vattnet inte tillräckligt varmt kommer inte alla smakämnena fram. Använd en bra bryggare eller koka vattnet på spisen.
- Idag har de flesta svenska kommuner mellanhårt vatten, men lokala avvikelser förekommer. Ett mörkrostat kaffe innehåller mindre syra än ett mellanrost och är därför mindre beroende av vattnets hårdhetsgrad. En kopp ZOÉGAS SKÅNEROST är till exempel lika god, oavsett om du bor i Norrland eller Småland.
- Använd alltid så friskt vatten som möjligt när du brygger ditt kaffe. Låt vattnet rinna en liten stund så att du känner att det är ordentligt kallt.
Tips: Ett glas kallt vatten till ”den svarta koppen kaffe” eller espresson förhöjer smakupplevelsen samtidigt som det släcker törsten.
Kommentarer
Trackback